luni, 28 iulie 2008

Lucruri de facut


Cu ajutorul Bunului Dumnezeu la Biserica din Dancu Mare speram ca vor incepe lucrarile de renovare a tavanului, a boltii bisericii. Intreaga bolta a bisericii are in jur de 180 de metri patrati. Pentru aceasta lucrare este nevoie de urmatoarele materiale: 180 de metri patrati de plasa rabitz, 30 de saci de ciment, 30 de saci de var, 35 de kg de cuie in forma de” U “si nisip. Manopera pentru acesta parte a lucrarii este de aproximativ 40 RON pe metrul patrat. Ar mai fi apoi peretii interiori si exteriori. Pentru peretii interiori trebuie aproximativ 250 de metri patrati de polistiren, 300 metri patrati de plasa , adeziv, tinci si glet pentru cei 250 metri patrati de polistiren. Manopera pentru lucrarea cu polistiren este in jur de 40 RON pentru metrul patrat.

Zidurile exterioare necesita lucrari de aerisire (uscare), pentru eliminarea igrasiei, care a ajuns deja la peste 2 metri inaltime. Apoi trebuie si aceste ziduri tencuite.
Iconostas sculptat cu urmatoareel dimensiuni: latime 7 metri inaltime si 5 metri
Podeaua si dusumeaua inlocuita aproximativ 100 metri patrati.

Mai este nevoie de un sant exterior, betonat, de 180 metri liniari, prevazut cu grilaj metalic pentru intretinere - de jur imprejurul bisericii, iar adancimea lui este de la 0,5 m la 1 m, cu o latime de 0,5 m, pentru colectarea si devierea apei, existind in fiecare an in zona riscul de inundatii.
Si, bineninteles, la toate acestea se adauga pictura intregii biserici, precum si citeva lucrari auxiliare de intretinere si conservare a lucrarii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire